top of page

Fastna inte i skrivandet - skaffa en coach!

När ska man anlita en skrivcoach?

En skrivcoach passar när du är i uppstartsfasen av ditt skrivande, när du ska planera eller har planerat färdigt, och ska börja skriva. För att inte fastna i skrivandet så hjälper en skrivcoach dig att förutse var hindren kan uppkomma eller var du inte har tänkt igenom handlingen ordentligt och därför riskerar att köra fast.

En skrivcoach kan också hjälpa dig när du kört fast. Vi går då igenom det du skrivit, hur den fortsatta planeringen ser ut och vilket steg du behöver ta härnäst.


En skrivcoachning går till på följande sätt:

- Vi bokar in 3 olika tider för att noggrant och i tur och ordning gå igenom handling, dramaturgi och karaktärer. Hur lång tid det ska gå mellan gångerna bestämmer du själv. Jag rekommenderar att det inte går mer än 1 månad mellan tillfällena.

- Vi träffas via Meet, genom telefon eller i verkligheten (beroende på var du bor). Vill du hellre ha skriftlig respons så går även det att ordna.

- Under vår träff pratar vi igenom den planering som du har skickat in i förväg. Planeringen behöver inte vara detaljerad, huvudsaken är att du har stolpat upp det viktigaste tankarna du har kring området vi diskuterar. Du har möjlighet att ställa frågor och bolla idéer. Jag kommer med tips och tankar kring din planering och hur du kan fördjupa, gå vidare eller vad du behöver tänka på.

- Du arbetar därefter vidare med din text, men har möjlighet att ställa frågor innan vi träffas nästa gång.


Planeringshjälp

Kompendiet "Mitt bokprojekt" får du med på köpet om du har bokat 3 coachningstillfällen. Det hjälper dig att tänka igenom och planera dina karaktärer, miljön, handlingen och dramaturgin.


skrivcoachning

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rubriker

Comments


bottom of page