top of page

Värm upp ditt skrivande!

Uppdaterat: 21 juni 2023

Här kommer några bilder samt en rad ur en bok som du kan använda dig av för att värma upp ditt skrivande. Alla dessa övningar har publicerats på min Instagram under fotona "skrivsöndag". Börja gärna med dessa övningar för att därefter hänga med på planeringen av din skönlitterära bok. Du kan läsa mer här om de följande 13 veckorna där du får uppgifter för att komma igång med planeringen.Låt dig inspireras av bilden och skriv det som kommer till dig. Handlar din text om personerna på bilden? Handlar den om miljön där personerna befinner sig? Eller handlar det om en person som ser allt? Kanske har du ett helt annat perspektiv? Skriv utan att tänka, vad får du till dig?


Gör en miljöbeskrivning utifrån bilden. använd alla sinnen när du gör din beskrivning - hörsel, lukt, syn, smak, fysisk känsla och psykisk känsla.

Använd en huvudperson som förmedlar detta, skriv en dikt eller utgå från dig själv. Formen är fri!


Titta på bilden av fönstret, använd den som inspiration och skriv ner det du får till dig. Vad känner du? Vad ser du? Vad tänker du? Vilka andra sinnen kan du använda dig av för att få fram en känsla eller historia kring bilden. Vad händer på insidan? Vad händer på utsidan? Gör en miljöbeskrivning, skriv en dikt eller utgå från en karaktärs inre och yttre tankar, känslor och handlingar.

Skriv en fortsättning utifrån meningen som finns på bilden.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rubriker

留言


bottom of page