top of page

Antagonisten

Uppdaterat: 21 juni 2023

Protagonistens motspelare är en väldigt viktig karaktär. Detta är den medvetet onda fienden eller bara den omedvetna personen som råkar komma i vägen för protagonistens mål. Antagonisten ska liksom protagonisten ha mål, drömmar och personlighet.

Även om man kan tycka att huvudkaraktären är den roligaste och viktigaste personen att planera för så måste man vara noga med planeringen kring antagonisten. Antagonisten är den som kommer att trycka på protagonistens omedvetna sidor, som ser till att protagonisten pushar sina gränser och ställer till det och kommer i vägen. Antagonisten måste därför ha en sådan personlighet och sådana mål eller genomföra handlingar så att det tar fram protagonistens dolda eller omedvetna sidor.

Jag läste någonstans att protagonisten aldrig ska göras till ens egen avbild, det ska istället antagonisten! Även om det är en person som inte kommer att vara populär eller omtyckt så är det bättre att denne är din avbild. För du skulle inte ge upp så lätt eller svara "mesigt". För att hindren ska bli trovärdiga så måste antagonisten bjuda hårt motstånd för protagonisten.


Så nu är det dags att planera för den kanske viktigaste karaktären i din text!


Planera för din protagonist!

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page