top of page

De försvunna av Magnus Carling

Polisen David blir svårt skadad under en utryckning. Han svävar mellan liv och död och när han tillslut vaknar är hans liv inte som vanligt. Han börjar se sin döde kollega som förlorade livet under samma utryckning. Han drömmer verkliga drömmar om sin döda dotter Lina och han hittar papper med teckningar som varken hans fru eller dotter kan se.

Han saknar sitt gamla liv som polis och vill bara få komma ut i tjänst. Men skadan han fick gör att han måste gå på sjukgymnastik och hålla sig hemma i lägenheten. Uttråkad som han är börjar han, med hjälp av sin döda dotter, nysta i trådar kring teckningarna och börjar arbeta med sin egna mystiska utredning om de försvunna.

Det är inte mycket som får mig överraskad eller uppjagad då jag sett och läst det mesta. Men den här boken är spännande och får mig flera gånger att sitta på helspänn med bultande hjärta!

Det flyger många tankar genom huvudet om allt som huvudpersonen David är med om och vad det beror på. Är han egentligen död? Ligger han i en koma? Har splittret i huvudet fått honom att inbilla sig saker? Är hans dotter egentligen levande och han död? Ser han spöken? Drömmer han? Håller han på att bli galen? Dessa tankar gör att man inte kan sluta läsa, utan måste få veta om någon av ens teorier är rätt.

Som jag skrev så satt jag till och från på helspänn och var riktigt nervös å Davids vägnar, och på grund av handlingen. Jag tänkte vid något tillfälle att nu kan det inte bli värre. Nu vänder det och blir bättre, men då blir det värre och hjärtat får sig en åktur upp i halsgropen igen! Så boken bjuder på många överraskningar.

Meningarnas uppbyggnad och språket i boken gör den lätt att ta till sig och att läsa. Och varje kapitel avslutas snyggt med en cliffhanger. Så det är nästan omöjligt att sluta läsa. Det tog mig två kvällar att läsa färdigt boken och hade jag orkat vara vaken längre så hade jag nog sträckläst hela boken.

Det är en spännande men ändå lättsam bok som är lätt att läsa och komma in i handlingen på. Den bjuder på vardag, förhållanden, spänning och några eventuella spöken (läs så får du svar).48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Rubriker

Comments


bottom of page